Årbostadtinden

TDA Triple Challenge – back to basics

Tour De Andørja er nå klar med planen for årets Triple Challenge-arrangement.

– Ambisjonen er at Triple Challenge skal tilbake til å bli det viktigste opplevelsesmålet for barna og familien, viktigste treningsmålet for mosjonisten samt den viktigste konkurransen for toppidrettsutøveren å vinne i sommerhalvåret, sier leder for Andørja Sportsklubb, Eidar Tøllefsen.

Planleggingen til årets arrangement er i full gang, og arrangementskomiteen melder om at de nå gjør flere grep for å gjenskape idretts- og folkefesten Tour De Andørja har vært kjent for tidligere. – Vi har i noen år prøvd oss frem med ulike tiltak for å videreutvikle arrangementet, men ut fra deltakertallene har ikke responsen vært som forventet. Derfor har vi nå tatt tilbakemeldingene på alvor og det er 4 hovedgrep vi gjør for å igjen blir den kanskje viktigste idrettskonkurransen i Nord- Norge, sier Tøllefsen.

Triple Challenge er ikke død

Tour de Andørja har siden begynnelsen bestått av et terrengløp, sykkelritt og motbakkeløp fordelt over tre dager. I hver klasse kåres det en sammenlagtvinner som er vinner av årets Triple Challenge. – Vi skal dyrke dette enda sterkere, og håper at denne kraftanstrengelsen frister idrettsutøvere fra flere sportsgrener, sier Tøllefsen

Klatreetappen på Klåpheia er tilbake

Espen Amundsen, 6 ganger vinner av sykkelrittet, sa en gang at Tour De Andørja hadde det viktigste sykkelrittet å vinne i Nord Norge. – Vårt mål er å komme dit igjen, og med Klåpheia som avslutning for eliteklassen mener vi at alle ingrediensene er til stede for å trekke de beste syklistene, forteller Tøllefsen.

Andørjas mest kjente topp er tilbake

Årbostadtinden er en bauta, og har vært et seilingsmerke for båttrafikken i en årrekke. – Vi gleder oss til å igjen ønske velkommen til en forrykende avslutning i en av Norges mest spektakulære traseer for motbakkeløp, anerkjent som topp 10 i Norge, utdyper Tøllefsen.

Flere aktivitets- og kulturtilbud for barn og unge

Den 2. helga i juli har i mange år vært fast innslag for familier, og i år blir programmet videreutviklet med både lavterskeltilbud og spennende konkurranser for de unge. – Vi skal igjen lage gode og samlende tilbud for de minste. Gode konkurranse og treningsmål for de mellom 12 og 16 og mye fokus på lek og moro for de mellom 0-11.

– Vår ambisjon er å få familiene, barna, mosjonisten og toppidrettsutøveren tilbake på samme arena på Andørja og det mener vi disse grepene bidrar til, avslutter Tøllefsen.