Nord-Norges beste langrennsløpere klar for Triple Challenge

Team Veidekke Nord-Norge er klar for Tour de Andørja Triple Challenge

Et komplett Team Veidekke Nord-Norge er klare for Nord-Norges tøffeste utfordring – Tour de Andørja Triple Challenge i juli. Team Veidekke er teamet som ligger rett under rekruttlandslaget, og med dette er noen av Nord-Norges fremste idrettsutøvere klare til å måle krefter i et spektakulært øyrike.

Klatreetapper og Årbostadtinden

Tour de Andørja har i år fokusert på igjen å bli den viktigste idrettskonkurransen i Nord-Norge på sommerstid ved å gjenåpne for klatreetappe over Klåpheia for eliten og ikke minst flytte motbakkeløpet tilbake til den kjente Årbostadtinden.

– Dette viser at endringene vi har gjort for å gjenskape magien rundt Triple Challenge har slått an, og med så sterke navn på startlista burde scenen være satt for tre spennende dager med finale på Årbostadtinden, sier leder for Andørja Sportsklubb, Eidar Tøllefsen.

Et sterkt lag fra hele Nord-Norge

Løperne som går for Team Veidekke Nord-Norge er Anna Svendsen fra Tromsø SK, Lovise Heimdal fra Bardu IL, Emilie Kristoffersen fra Alta IF, Audun Erikstad fra Vadsø SK, Eirik Solvang fra Innstrandens IL og Torgeir Sulen Hovland fra Kvaløysletta Skilag.

De beste langrennsutøverne i Nord-Norge

Team Veidekke Nord-Norge er et regionlag i langrenn og ble opprettet 1. mai 2012 under navnet Team Nord-Norge. Etter at Veidekke kom inn som hovedsponsor ble navnet endret til dagens Team Veidekke Nord-Norge. Laget eies av skikretsene i Nordland, Troms og Finnmark og er et av flere regionlag under Norges Skiforbund. For å kvalifisere seg for Team Veidekke Nord-Norge må man holde et nivå som tilsier topp 30 for menn og topp 15 for damer. I tillegg må løperen gå for en nordnorsk klubb og bo i Nord-Norge. Samtlige 3 jenter deltok i World Cup sist vinter. Trener for laget er Kristian Skogstad, som tidligere trente Team SNN.