Freeride Challenge. Foto: Rune Dahl

Andørja Freeride 21 – 25. mars 2018

Dette er en frikjøringskonkurranse i et enestående øyrike som må oppleves.

Skikjøringsparadiset på Norges fjellrikeste øy.

Med sine 20 fjell, høyere enn 1000 høydemetre, hvorav mange med nedfartsmuligheter i de fleste himmelretninger, er Andørja blitt et kjent eldorado for alle freeride, og topptur entusiaster som ønsker det lille ekstra. Sammen med muligheter også på naboøya Rolla, har en skaffet som oversikt  over et utvalg av muligheter, som gjør det mulig å komme på ski ved de fleste værforhold.

Den første frikjøringskonkurransen på Andørja ble arrangert i 2010.Andørja Freeride er et unik tilbud til for deg som vil ha en frikjøringsopplevelse uten sidestykkke i Norge. I konseptet inngår 6 helikopterløft,  over 3 dager. De 2 første brukes som forberedelse til finaledagen. Her inngår også en ferdighetssjekk, for å sikre at en plasseres i riktig klasse. Videre brukes dagene til sikkerhetsgjennomgang i fjellet for å finne egnede områder for konkurransedagen m.t.p sikkerhet og sportslig innhold. Vi forbeholde oss retten til å flytte påmeldte deltagere i eliteklassen til sportsklasse.

Påmeldingen åpner onsdag 17. Januar kl 12.00. 

For å kunne gjennomføre et godt konsept har vi begrenset deltagerantallet. Skal du være garantert plass bør du være blant de første 40 som melder deg på. I tillegg vil vi invitere et mindre antall utøvere.

Eliteklasser og sportsklasser

Det arrangeres konkurranse i alpin og snowboard både for menn og kvinner. (1/3- premiering). I tillegg kåres årets beste utøver. Vinneren får fri deltagelse på neste års arrangement samt 5000 kr.

Sportsklassene er åpne for alle, og de 3 beste i hver klasse får premie. I tillegg trekkes det ut en rekke gavepremier.

Tidligere vinnere:

Cato Lægreid vant konkurransen i 2010, Janette Hargin i 2011, Geir Magnus Skille i 2012. I 2013 og 2015 ble det ikke kåret en vinner da det ikke var sportslige forsvarlige forhold i fjellet. Sportsklassen ble gjennomført begge disse årene *)

I 2016 vant Henning Skjetne, og i 2017 fikk Geir Magnus Skille sin andre seier.

I 2014 ble arrangementet avlyst p.g.a. stor snøskredfare. Organisasjonen har eget personell som hele vinteren vurderer snøforholdene, og stabiliteten i snølagene. I tillegg er en på plass i dagene før arrangementet, samt hver dag en skal i fjellet.

*) Konkurranse traseen i sportsklassene er kortere og har lavere vanskelighetsgrad enn det eliteutøverne må bryne seg på.

Trenger du mer info? Se linkene under og bli inspirert:

Les mer på FB

Se Rune Dahl’s dronefilm : Se

Her er en filmsnutt fra tidligere: Se filmen fra Andørja.

Rune Dahl dokumenterte litt av det som skjedde. Ta en titt på bildeserien her: Tidenes-skiopplevelse

Som bildene viser er det mulig å finne utfordringer og opplevelser for de fleste…

Ta gjerne en titt på skifilm crewet Winter Project sin Andørja film