Freeride Challenge. Foto: Rune Dahl

Andørja Freeride 21 – 25. mars 2018

Dette er en frikjøringskonkurranse i et enestående øyrike som må oppleves.

Skikjøringsparadiset på Norges fjellrikeste øy.

Med sine 20 fjell på over 1000 høydemetre, hvorav mange byr på nedfartsmuligheter i de fleste himmelretninger, er øya Andørja blitt et kjent eldorado for alle topptur- og freerideentusiaster på jakt etter det lille ekstra. I kombinasjon med naboøya Rolla, tilbyr Andørja noen fantastiske skimuligheter i Ibestad kommune, ved de fleste værforhold.
Den første frikjøringskonkurransen på Andørja – ble første gang arrangert i 2010. I konseptet for Andørja Freeride inngår 6 helikopterløft for deltakerne, fordelt på 3 dager etter vær- og snøforhold. De 2 første dagene av konkurransen brukes som forberedelse til selve konkurransedagen. Som del av forberedelsene inngår en ferdighetssjekk, som sikrer at deltakerne plasseres i riktig klasse. Arrangøren forbeholder seg retten til å fordele deltagere i sports- eller eliteklasse, basert på denne sjekken.

I forberedelsene inngår også en obligatorisk sikkerhetsgjennomgang i fjellet, dette for å finne egnede områder for konkurransedagen med tanke på sikkerhet og sportsliginnhold.

Påmeldingen til Andørja Freeride åpner mandag 22. januar kl 12.00.

For å kunne gjennomføre et godt konsept har Andørja Freeride et begrenset antall deltakere. Skal du være garantert plass bør du være blant de første 40 som melder seg på.

Eliteklasser og sportsklasser

Det arrangeres konkurranse i disiplinene alpint og snowboard både for menn og kvinner. I eliteklassene blir det premiering for 1/3 av deltakerne innenfor hver disiplin. I tillegg kåres årets beste utøver. Vinneren får fri deltagelse på neste års arrangement, samt pengepremie på kr 5000.-
Sportsklassene er åpne for alle, og de 3 beste i hver disiplin får premie. I tillegg trekkes det ut en rekke gavepremier blant alle deltakerne med startnummer.

Tidligere vinnere:
Cato Lægreid vant konkurransen i 2010, Janette Hargin i 2011, Geir Magnus Skille i 2012. I 2013 og 2015 ble det ikke kåret en vinner da forholdene i fjellet ikke var forsvarlige nok til å avholde konkurransen innenfor eliteklassen. Sportsklassen ble gjennomført begge disse årene, ettersom traséen her for konkurransen er kortere og har lavere vanskelighetsgrad enn det som gjelder for eliteutøverne. I 2016 vant Henning Skjetne og i 2017 fikk Geir Magnus Skille sin andre seier. I 2014 ble arrangementet avlyst pga. stor snøskredfare. Organisasjonen har eget personell som hele vinteren vurderer snøforholdene og stabiliteten i snølagene. Disse skredekspertene gjør også undersøkelser i fjellet i dagene rett før arrangementet, samt hver dag under selve arrangementet.

 

Trenger du mer info? Se linkene under og bli inspirert